Krajinski park Sečoveljske soline

Prijava na voden ogled

Izberite datum obiska:SPLOŠNI POGOJIObisk je potrebno predhodno najaviti s spletnim obrazcem "Prijava na voden ogled", s katerim lahko tudi preverite razpoložljivost terminov (vsaj 7 dni pred prihodom), v primeru solinarskega doživljaja »Postani solinar za en dan« tudi 7 dni pred prihodom, v primeru slabe vremenske napovedi 3 dni pred prihodom programa pobiranje soli ni mogoče izvesti.

 

Organizirane skupine (najmanj 15 oseb) morajo za voden ogled najeti vodnika in plačati vstopnino v park.  Po izpolnitvi prijavnice boste na elektronski naslov, ki ste ga vnesli v prijavnico prejeli potrditev rezervacije vodenega ogleda. S tem je prihod skupine potrjen.

V kolikor skupina zamuja več kot 30 min, vodenje ni zagotovljeno! Zamudo do 30 min mora skupina javiti na telefon 051 233 000 ali 05 672 1350 najmanj 1 uro pred dogovorjenim terminom vodenja. V kolikor najavljena skupina ne pride in hkrati ne odpove rezervacije, zaračunavamo stroške čakanja vodnika v višini 40 €.

Zbirna točka za voden ogled na Leri, kjer vodnik čaka skupino, je na vhodu v KPSS na Leri (Seča).  Zbirna točka za opazovanje ptic in voden ogled Muzeja solinarstva  je na vhodu v KPSS na Fontaniggeah

OPOZORILO! 

V poletnih mesecih ne pozabite na plastenko vode ter zaščito pred soncem, v hladni polovici leta pa na primerno obleko, ki varuje pred burjo in dežjem! V parku veljajo posebna pravila obnašanja, da ne bi motili živalskih vrst in dela solinarjev. V živo si lahko KPSS in vremensko napoved ogledate  na naši spletni kameri, podrobneje pa so vremenski podatki predstavljeni na straneh naših vremenskih postaj.

Prosimo, da nam v prijavni obrazec vpišete tudi vse morebitne zdravstvene posebnosti (težave, bolezni, alergije) posameznih udeležencev, zaradi zagotovitve kvalitetne izvedbe ogleda.


Pridržujemo si pravico, da v primeru neprimernega obnašanja udeležencev ogleda (popivanje) in kršenja pravil obnašanja v parku, vodnik - naravovarstveni nadzornik skupino zavrne oz. preusmeri iz parka!

 

Skupinam s pretežno starejšimi udeleženci predlagamo obisk Muzeja solinarstva, saj predstavlja 2 km hoje na Leri starejšim precejšen napor!


Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

V podjetju SOLINE Pridelava soli d.o.o. (v nadaljevanju Soline) ter v Krajinskem parku Sečoveljske soline (v nadaljevanju KPSS) se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki in spoštujemo vašo zasebnost. Osebne podatke obdelujemo skrbno v skladu s Splošno uredbo Evropske komisije o varstvu osebnih podatkov (EU) 2016/679 (GDPR), ki vam omogoča več nadzora nad uporabo lastnih osebnih podatkov ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Več o politiki zasebnosti in varstvu osebnih podatkov si lahko preberete TUKAJ!


CLIMAPARKS Klimatske spremembe in upravljanje zavarovanih območij CLIMAPARKS CLIMAPARKS - Cambiamenti climatici e gestione delle aree protette