Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Sprehajalne in kolesarske poti

Obiskovanje je namenjeno spoznavanju in doživljanju narave. Da boste prispevali k ohranjanju ugodnih razmer za živalske in rastlinske vrste, omogočili sebi in drugim nepozabno doživetje, med obiskom upoštevajte pravila obiskovanja. Ne povzročajte hrupa, ta moti živali in druge obiskovalce, upoštevajte varstveni režim in pogoje obiskovanja, ki jih najdete na zgibanki. Park obiščite v času, ko je ta odprt za obiskovalce. Med obiskom se lahko zadržujete na sprehajalnih poteh, namenjenih obiskovalcem. Izven teh površin in objektov zadrževanje ni dovoljeno. Ponoči zadrževanje v parku ni dovoljeno. Vodeni ogledi po parku so namenjeni obiskovalcem, ki poleg sprehoda po parku želijo o Krajinskem parku Sečoveljske soline in tradiciji solinarstva izvedeti nekaj več. Park si je mogoče ogledati tudi individualno z digitalnim vodnikom Nexto.


1. Tematska pot Lera
2. Tematska pot Fontanigge
3. Tematska učna pot Saltworks

Za obisk solin priporočamo pohodno obutev. Posebno poleti se morate zaščititi pred sončnimi žarki in imeti s sabo dovolj osvežilnih napitkov, še bolje pa vode.