Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Pravila obnašanja

Obiskovanje Krajinskega parka Sečoveljske soline (KPSS) je namenjeno spoznavanju in doživljanju narave. Da boste prispevali k ohranjanju ugodnih razmer za živalske in rastlinske vrste, omogočili sebi in drugim nepozabno doživetje, med obiskom upoštevajte pravila obiskovanja.

KAKO? TIHO, MIRNO IN SPOŠTLJIVO
- Ne povzročajte hrupa, ta moti živali in druge obiskovalce;
- upoštevajte varstveni režim, pogoje obiskovanja, ki jih najdete na spletni strani parka. V kolikor ste v dvomih se obrnite na upravljalca;
- odpadke odlagajte v zato namenjene koše in nam jih pomagajte ločevati;
- pes vas lahko na kratkem povodcu spremlja le na območju Fontanigge, medtem ko na Leri vstop s psom ni dovoljen.

KDAJ? V ODPIRALNEM ČASU
Krajinski park Sečoveljske soline obiščite le v času, ko je ta po urniku obiskovanja odprt. Poleti je to predvidoma med 8.00 in 21.00 uro, pozimi pa med 8.00 in 17.00 uro. Priporočamo, da urnik obratovanja preverite na recepciji parka! V park je dovoljeno vstopiti le na obeh recepcijah (Lera, Fontanigge) ter organizirano na pristajalnem pomolu Lere, kot tudi na pomolu na Fontaniggeah. Ponoči zadrževanje v parku ni dovoljeno!

KJE? V OBJEKTIH IN NA SPREHAJALNIH POTEH
Med obiskom se lahko zadržujete na sprehajalnih poteh in objektih namenjenih obiskovalcem: na Leri v centru za obiskovalce (MMC), na razgledni ploščadi, trgovini Lera in okrepčevalnici, na Fontaniggeah pa v Muzeju solinarstva.
Izven teh površin in objektov pa zadrževanje ni dovoljeno!