Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Pravila obnašanja

Obiskovanje Krajinskega parka Sečoveljske soline (KPSS) je namenjeno spoznavanju in doživljanju narave. Da boste prispevali k ohranjanju ugodnih razmer za živalske in rastlinske vrste, omogočili sebi in drugim nepozabno doživetje, med obiskom upoštevajte pravila obiskovanja.

KAKO? TIHO, MIRNO IN SPOŠTLJIVO
- Ne povzročajte hrupa, ta moti živali in druge obiskovalce;
- upoštevajte varstveni režim, pogoje obiskovanja, ki jih najdete na spletni strani parka. V kolikor ste v dvomih se obrnite na upravljalca;
- odpadke odlagajte v zato namenjene koše in nam jih pomagajte ločevati;
- pes vas lahko na kratkem povodcu spremlja le na območju Fontanigge, medtem ko na Leri vstop s psom ni dovoljen.

KDAJ? V ODPIRALNEM ČASU
Krajinski park Sečoveljske soline obiščite le v času, ko je ta po urniku obiskovanja odprt. Na Leri je poleti to predvidoma med 8.00 in 21.00 uro, pozimi pa med 8.00 in 17.00 uro, na Fontaniggeah pa poleti med 9.00 in 20.00 uro, pozimi pa med 9.00 in 17.00 uro. Priporočamo, da urnik obratovanja preverite na recepciji parka! V park je dovoljeno vstopiti le na obeh recepcijah (Lera, Fontanigge) ter organizirano na pristajalnem pomolu Lere, kot tudi na pomolu na Fontaniggeah. Ponoči zadrževanje v parku ni dovoljeno!

KJE? V OBJEKTIH IN NA SPREHAJALNIH POTEH
Med obiskom se lahko zadržujete na sprehajalnih poteh in objektih namenjenih obiskovalcem: na Leri v centru za obiskovalce (MMC), na razgledni ploščadi, trgovini Lera in okrepčevalnici, na Fontaniggeah pa v Muzeju solinarstva.
Izven teh površin in objektov pa zadrževanje ni dovoljeno!