Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Obiskovalci s posebnimi potrebami

S programom za obiskovalce s posebnimi potrebami poskušamo Krajinski park Sečoveljske soline približati vsem obiskovalcem.

Programe oblikujemo v sodelovanju s strokovnimi vodji različnih skupin. Za skupine, ki ne morejo peš do centra za obiskovalce, organiziramo oz. dovoljujemo prevoz z vozilom. Čeprav se v KPSS trudimo, da bi nas lahko obiskovali tudi obiskovalci z gibalnimi motnjami in invalidi, zaenkrat še ni mogoč dostop na razgledno ploščad, saj do nje vodi krožno stopnišče. V parku imamo tudi ustrezne sanitarije za invalide. Za slepe in slabovidne je v centru za obiskovalce na razpolago tudi model Sečoveljskih solin prilagojen slepim in slabovidnim. Gre za t.i. taktilni model Sečoveljskih solin, ki je bil kot prvi izdelan prav za KPSS. 


Vstopnine v KPSS  za tovrstne skupine ni. Plačljiv je le voden program, ki ga izvajamo po predhodnem naročilu. Vsako skupino vodi strokovno usposobljen vodnik v sodelovanju z vodjo skupine.