Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Prvobitne, primitivne soline

Z morsko vodo bolj ali manj zalite kotanje na morskem obrežju, so bile človeku v preteklosti vsekakor navdih pri izdelavi prvobitnih, primitivnih solin.

Bibavične luže ali tiste zalite s pomočjo vetra in morskih valov, kakršne poznamo s skalnih obrežij Sredozemlja, so bile vzorec za izdelavo prvobitnih, prastarih solin, ki jih je človek vklesal v obrežno kamnino.  Najdemo jih v Sredozemlju in ponekod ob atlantski obali. Sol pobirajo iz skalnatih gredic, ki so jih vklesali v skalnato morsko obrežje.
Vendar so bile potrebe po soli večje, zato tovrstne prvobitne soline niso bile dovolj. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios