Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Muzej solinarstva

Muzej solinarstva se nahaja na Fontaniggeah ob kanalu Giassi.

Ena od treh obnovljenih solinskih hiš z razstavljeno muzejsko zbirko in solnim fondom s pripadajočim dovodnim kanalom za morsko vodo (Giassi), sestoji iz treh delov: enonadstropne hiše, ki je rabila za bivanje solinarjeve družine in za shranjevanje soli, nekdanjega pritličnega skladišča, v katerem so shranjevali sol, in po starem vzorcu obnovljene krušne peči, posebnost Sečoveljskih solin.

Informacije o ogledu Muzeja solinarstva na Fontaniggeah dobite v KPSS  na tel. št.  05 672 1350  ali v Pomorskem muzeju Sergeja Mašera v Piranu, na tel: 05 671 00 40. Na obe telefonski številki lahko najavite tudi skupinske / vodene oglede ali pa se za ogled prijavite preko spletnega obrazca, kjer lahko preverite razpoložljive termine in njihovo zasedenost!KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios