Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Kavkaški glavaček

Knipowitschia caucasica

Kavkaški glavaček je manjša vrsta glavačev s podolgovaim telesom. Ima velike in okrogle oči. Trup je rjavkast ali sivorjav s petimi navpilnimi progami. V dolžino zraste do 5 cm.

Živi v Črnem in Kaspijskem morju s pritoki in v Sredozemlju. V Sloveniji je znan iz Sečoveljskih solin, verjetno pa živi tudi v drugih obalnih mokriščih. Živi v habitatih z velikim slanostnim razponom, od sladkovodnih in somornih do izredno slanih. V Sečoveljskih solinah se pojavlja v solinskih bazenih in kanalih z zastajajočo vodo. Kavkaški glavaček je ogrožena vrsta zaradi ogroženosti življenjskega okolja v katerem živi. Ogrožajo pa ga tudi nagle spremembe vodnega režima v solinah. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios