Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Pajčji škržatek

Caliscelis wallengreni

Na trstičju ob robu solin živijo pajčji škržatki. Njihove listasto odebeljene prednje noge spominjajo na pajkove.

Da bi bila škržatkova podobnost s pajki še večja, imajo tudi pokrnela krila. V čem je pomen te preobleke, lahko le ugibamo, morda so na ta način škržatki varnejši pred plenilskimi pajki skakači, ki jih zamenjujejo za svoje vrstnike. Pegasta samica pajčjega škržatka se močno razlikuje od progastega samca. V nevarnosti ne skoči s trsta, saj bi se lahko znašla v vodi. Samec pajčjega škržatka ima v primerjavi s samico prednje noge še močneje listasto odebeljene in črno obarvane, kar verjetno pomeni, da jih uporablja za sporazumevanje med spolnim vedenjem ali med merjenjem z drugimi samci.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios