Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Veliki škurh

Veliki škurh

Numenius arquata

Veliki škurh je v Sloveniji nedvomno redko razširjen gnezdilec (Geister, 1995). Pojavlja se na preletu, maloštevilni tudi prezimujejo, predvsem ob morskem obrežju, le izjemoma v notranjosti. Edino redno prezimovališče velikih škurhov pri nas je ob morski obali (Sovinc, 1994).

V Sečoveljskih solinah se pojavlja čez vse leto. Najpogostejši je na spomladanskem preletu in na prezimovanju v decembru. Večinoma se pojavlja posamič.  Večja skupina je bila opažena le 13.4.2004, ko je bilo ob izlivu reke Dragonje opaženih kar 21 osebkov. Očitno je, da večina škurhov prezimi v severnoitalijanskih mokriščih, kjer se jih zbere tudi do 4000. Največ jih prezimi ob izlivu reke Soče, med 1000 in 2000 osebki (Perco, 1984).KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios