Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Pobrežniki

Gre za prav mnogolično druščino ptic, katerih življenjski prostor so blatne obmorske plitvine, močvirja in barja ter rečne brežine. Skupina pobrežnikov šteje več kot 350 različnih vrst, razširjenih po vseh delih sveta.

Pri teh pticah niti ni nujno potrebno trdno dno, kajti navajeni so bresti po vodi z dolgimi nogami in s široko razkrečenimi in dolgimi prsti. Nekatere vrste imajo razvito tudi plavalno kožico in tudi plavajo.   So dobri letalci, saj imajo dolga in ozka krila. Večinoma jih odlikuje dolg, ozek in rahlo usločen kljun, pravcata sonda za blato, s katero pikajo v blatno dno in tipajo za "črvički". Imajo varovalno obleko,  izvrstno prilagojeno okolju v katerem živijo.  Prehranjujejo se predvsem z različnimi nevretenčarji in nekaterimi manjšimi živalmi.
V red pobrežnikov prištevamo pri nas pojavljajoče se školjkarice (Haematopodidae), sabljarke (Recurvisrostridae), prlivke (Burhinidae), tekalce (Glareolidae), deževnike (Charadriidae), kljunače (Scolopacidae), govnačke (Stercorariidae), galebe (Laridae) in čigre (Sternidae).KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios