Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Plojkokljuni

Skupino sestavljajo race, gosi in labodi, za vse pa je značilen močan podolgovat in vodoravno ležeč život, široko razmaknjene in močno nazaj pomaknjene noge, dolg in tanek vrat ter velika glava.

Kljun je širok in ploščat. Skoraj vsi plojkolkjuni so vodne živali, zato imajo med prsti plavalno kožo. Njihovo pernato obleko bi lahko primerjali z nepropustnim, toplim in dobro premazanim pernatim čolničkom, v katerem sedijo te ptice čudovito varne pred vlago in mrazom.
Tudi grez teh pernatih čolničkov je pri različnih vrstah zelo različna. Nekatere vrste se celo potapljajo stežka in se navadno potisnejo pod vodo le tako, da rahlo poskočijo in se potem poženejo pod vodo. Kljub temu, da nekatere vrste potrebujejo daljšo vzletno stezo, pa so po večini dobri letalci.  Na kopnem hodijo race z značilno "račjo" hojo, medtem ko se gosi le mornarsko pozibavajo in celo dobro tečejo. V prostosti živijo race in gosi z redkimi izjemamo v enoženski skupnosti, ki navadno drži po več let, pri divjih goseh celo vse življenje.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios