Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Plezalci

Od šestih družin, kolikor jih je v tem redu, je v Evropi prisotna le ena. Vsi plezalci gnezdijo po luknjah, nesejo bela jajca in mladiči so goliči brez toplega puha. Kot visoko specializirani plezalci lahko postavijo prvi in drugi prst nasproti tretjemu in četrtemu.

Takšne prstne klešče jim omogočajo varen prijem pri doletu na drevesno deblo ter pri plezanju.  Imajo močan kljun in dolg, specializiran jezik, s katerim pobirajo plen izza drevesne skorje.
Prave žolne preživijo večino svojega življenja na drevju, kjer med iskanjem hrane in luknjanjem dupel visijo z drevesnih debel. Pri plezanju si pomagajo s “trdim” repom. Zanesljiva opora so jim srednja repna peresa, ki so močnejša in trša od ostalih. Letajo sunkoma, v dolgih lokih. 
So srednje velike, ali manjše ptice z močnim, dletastim kljunom, s katerim dolbejo luknje v debla, luščijo drevesno skorjo ter vlečejo izpod nje skrite žuželke in njihove ličinke.  Gnezdijo v drevesnih duplih. Večinoma so stalnice. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios