Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Pevci

Naravnost osupljiva je velika raznolikost oblik, ki jo srečujemo v obsežnem redu ptic pevk. Skoraj tri petine vsega pernatega kraljestva srečamo med pevci. Živijo po vseh celinah in v vseh podnebnih pasovih.

Sem spadajo pevski mojstri, kot so slavci, ščinkavci, taščice, škrjanci, kosi, kot tudi manj pevsko nadarjene vrane, šoje in srake. Ptice pevke so vesela, živahna, občutljiva in strastna bitja. So nemirne, se gibčno in lahkotno premikajo po drevju ter živahno kažejo svoje trenutno razpoloženje.
V starejših knjigah so pevce združevali kar v skupino vrabcev. Vsem pticam pevkam je namreč skupno prosjačenje mladičev za hrano s široko odprtimi kljuni in so pravzaprav videti kot ena velika lačna usta. Gnezda pevcev so prave mojstrovine v naravi, v katerih goli mladiči varno preživljajo najbolj občutljive dni svojega življenja. Pevci imajo lahko več zarodov letno. Prehranjujejo se predvsem z žuželkami in različnim semenjem, jagodičjem ter drugimi plodovi. Temu primerno pa so oblikovani njihovi tako različni kljunčki. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios