Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Močvirniki

V tej skupini so poleg štorkelj tudi čaplje. Čaplje so elegantne in postavne ptice, ki počasi in potuhnjeno stopajo po močvirju in trstišču.

Niti najmanjši šum jih ne izdaja, pri lovu pa so sposobne negibno prežati neverjetno dolgo. Dolgonoge in dolgovrate, s šiljastim kljunom, ki je pravo orožje, kot kopje kakega starodavnega lovca, dajejo pečat svoji družini. V zraku jih prepoznamo po značilnem letu, pri katerem je vrat vpotegnjen nazaj v obliki črke S (štorklje letijo z iztegnjenim vratom). Prsti na nogah so dolgi, kar čapljam omogoča nemoteno hojo po mehkem blatnem dnu in dober oprijem na drevesih. Zanje je značilen tudi čopek na glavi iz posebnih podaljšanih peres.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios