Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Ležetrudniki

V tem redu poznamo po svetu kar 5 različnih družin, od teh je pri nas zastopana le ena, pa še ta z le eno vrsto. Vis redstavniki tega redu so svojevrstne somračne in nočne ptice, ki kljub videzu nimajo nič skupnega z našimi lastovkami.

Tudi tista o molži koz je iz trte izvita.
Telo je pokrito z mehkim in rahlim perjem, ki jim omogoča, tako kot sovam, neslišno letenje.  Kljun ležetrudnikov je širok ter globoko razklan ter ščetinast. Oči ob straneh so velike, noge pa majhne in šibke,  ki komajda držijo pokonci svojega lastnika.  Z nogami se niso sposobne oprijeti niti veje, zato jih najdemo sedeti kar v rogovili. Prislonjene na vejo se s svojo izredno varovalno barvo kar zlijejo z drevesno skorjo.  Na tleh pa so te ptice povsem nemočne. Povsem drugače je v zraku, kjer se izkažejo kot izvrstne letalke. Po obrisu so podobne sokolom.  Med letenjem se tudi oglašajo.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios