Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Kure

Vse kure so talne ptice, ki izvrstno tečejo. Živijo po vsej zemlji od tropskih deževnih gozdov in džungel do barskih step in snežnih arktičnih puščav na visokem severu.

Ne glede na veliko telesno raznovrstnost bi vendarle za vse lahko rekli, da imajo majhno glavo, močan in kratek kljun, močne noge in dobro razvit rep.  Vse imajo gosto perje. Samci se od samic ločijo po obarvanosti perja, oglašanju ter drugih znakih. Kure so slabi letalci, zato se gibljejo večinoma po tleh, kjer tudi gnezdijo. Zaradi teže le stežka vzletijo, zato se v nevarnosti raje potuhnejo ali stečejo. Večinoma so stalne ptice.
Kure imajo med seboj veliko skupnega, kar pa ne moremo zatrditi za njihove ženitvene navade.  Tako bomo našli v tej obsežni skupini take, ki so si precej zveste, pa tudi take, ki ne poznajo nobenih vezi in zakonov. Za slednje je značilna izrazita spolna dvoličnost. Njihov zarod je številen in znesejo od 5 do 18, včasih tudi več jajc.
Obsežen red kur sestavljajo tudi naše koconoge in poljske kure.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios