Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Kukavice

Po vsem svetu živi več kot 200 vrst kukavic, med njimi pa je več kot 80 vrst t.i. prignezdnikov, različnih stopenj in navad. Navadno se to dogaja, ker oslabi valilni nagon in se jim ne ljubi več plesti svojega gnezda.

Prav zanimivo je,  da živi naša kukavica, kot tudi vse sorodne afriške, azijske, avstralske in ameriške kukavice, v poliandriji, to je mnogomoštvu. Samice frlijo od enega samca do drugega in ne poznajo zakonske zveze in ne družinske skupnosti.
So srednje velike ptice, vitke postave,  z dolgim repom in ozkih kril. Kljun je tanek in srednje dolg, včasih razklan vse do pod oči in na koncu kljukast. Na plezalskih nogah sta prvi in četrti prst obrnjena nazaj, drugi in tretji pa naprej. Kljub vsemu slabo plezajo in se v vejevju ne znajdejo najbolje. Kukavice so nasplošno dobre letalke in dobro tečejo po tleh.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios