Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Golobi

Drobna glava s skoraj kroglasto zaokroženim čelom je s kratkim, močnim vratom pritegnjena k trupu. Zelo skrajšane, toda močne noge, ki niso nič daljše od srednjega prsta, se le malo kažejo iz perja.

Posebno močno razviti prsni gredelj dokazuje tudi izredno močno letalno mišičje. Rep je navadno tako kratek, kolikor to še dopušča  letalna tehnika. 
Tako je, govorimo o golobih. Večinoma so gozdne ptice. Imajo dobro razvite čute. Odlično vidijo in slišijo, okušajo in vohajo. So izvrstni  in hitri letalci. Gre za skupino ptic, ki ima golšo, v kateri nastaja snov za krmljenje mladičev.
Z več kot 400 vrstami živijo skoraj po vsej zemlji, le v arktičnih predelih jih ni.  Imajo še precej starinskih in prav svojevrstnih potez. Že njihova svojevrstna zunanjost govori o tem, kako zelo različni so od ostalih ptic. 
Hranijo se večinoma s semenjem in jagodičjem. Golobi pijejo vodo tako, da jo sesajo. Pri tem s posebnimi loputicami zaprejo nosnice, kljun pa vtaknejo v vodo.
Golobi so zelo slabi graditelji svojih gnezd, saj je gnezdo narejeno iz dračja in navadno tako plitvo, da se jajca vidijo skozi dno. Nemalokrat zaradi tega iz gnezda pade tudi kakšno jajce. Oglašajo se v glavnem le v času parjenja, ko grulijo in se vabijo. Golobi so nestrpni do svojih vrstnikov in do drugih ptic, kar je še posebej izrazito v času parjenja, ko se tudi med samico in samcem medsebojna nežnost meša s skrajno nasilniškimi in včasih že brutalnimi značajskimi pozetami.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios