Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1997

Povprečna zimska temperatura je bila zelo visoka in je znašala 6 °C; največ hladnih dni je bilo februarja. Padavine so bile že tretje leto zapored nad dolgoletnim povprečjem; veliko padavin je bilo decembra in januarja, februarja pa jih je bilo komaj za vzorec. Prav tako je bilo nadpovprečno veliko tudi sonca. December je bil neobičajno siv in tudi januarja je bilo veliko oblačnih dni, najbolj sončen mesec te zime pa je bil februar.

Pomlad je bila topla in zelo suha. Aprila je bila povprečna temperatura sicer nekoliko nižja kot v prvem pomladnem mesecu. Marec in april sta bila skromna z dežjem. Zabeležili so nadpovprečno veliko število ur sončnega obsevanja, in sicer kar 779,5 °C; to je za letom 2003 druga največja vrednost, odkar potekajo meritve. Po sončnem vremenu je izstopal marec, aprila pa so zabeležili le toliko ur sončnega obsevanja kot marca. 

Poletje je bilo nekoliko toplejše kot v dolgoletnem povprečju. Julija in avgusta so bili skoraj vsi dnevi topli, največ vročih dni pa so zabeležili avgusta, ki je bil celo nekoliko toplejši od julija. Padavin je bilo manj, kot je sicer običajno, a primanjkljaj ni bil zelo velik. Porazdeljene so bile enakomerno preko vseh treh mesecev. Osončenost je zaostajala za dolgoletnim  povprečjem; največ sončnega vremena je bilo julija, največ jasnih dni pa avgusta. 

Še vedno v mejah običajne spremenljivosti in podobna kot v letu 1992 je bila temperatura jeseni.  September je bil topel in tudi toplih dni je bilo nadpovprečno veliko. Padavin je bilo to jesen manj kot v dolgoletnem povprečju, osončenost pa je pomembno presegla povprečje in jesen 1997 se tako uvršča med deset najbolj sončnih od začetka meritev. September in oktober sta bila skromna s padavinami, jih je bilo pa veliko novembra; veliko je bilo tudi padavinskih dni. Novembra so prevladovali oblačni dnevi, sončnega vremena pa je bilo malo. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios