Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1995

Povprečna zimska temperatura je bila podobna kot zimo pred tem. Padavine so po šestih letih znova presegle običajne vrednosti. Najmanj padavin je bilo decembra, obilne pa so bile februarja. Sončno obsevanje se je približalo povprečju. Najbolj oblačen je bil december, najbolj sončen pa najbolj mrzel mesec te zime, januar.

Pomladna temperatura se je spustila pod dolgoletno povprečje, padavin pa je bilo nekoliko več kot običajno. Marec je bil dokaj hladen in dobro namočen, april je minil skoraj brez omembe vrednih padavin, ki so bile maja obilne in pogoste. Sončno obsevanje je bilo skromno, a večjih odklonov kljub temu niso zabeležili. 

Poletje je bilo hladnejše kot lansko in ni doseglo običajne povprečne temperature. Padavine so povprečje nekoliko presegle; po štirih zaporednih poletjih s skromnimi padavinami je bilo to poletje zopet običajno namočeno; zelo veliko dežja je bilo junija. Sonca je bilo manj kot sicer; najbolj sončen mesec tega poletja je bil julij, tako junij kot avgust pa sta za njim po osončenosti močno zaostajala.

Jesen je bila za spoznanje hladnejša kot v dolgoletnem povprečju, precej hladen je bil november. Padavine so se spet spustile opazno pod običajno vrednost, vendar je bilo v osemdesetih letih kar nekaj jeseni bolj sušnih. Malo sonca je bilo septembra, ko je pogosto in obilno deževalo. Oktober je bil nadpovprečno sončen in opazno bolj suh. Tudi november je bil precej oblačen. Osončenost je to jesen presegla dolgoletno povprečje in je bila podobna kot jeseni 1997. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios