Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1994

Povprečna zimska temperatura je močno presegla dolgoletno povprečje; to je bila do takrat s 6,1 °C najtoplejša zima, v nadaljevanju obdobja pa so zabeležili tudi višjo temperaturo. Prva dva zimska meseca sta bila dokaj izenačena po povprečni temperaturi, po hladnih dnevih pa sta bila v ospredju januar in februar. Padavine so bile že šesto leto zapored precej pod dolgoletnim povprečjem, največ padavin je prispeval januar. Osončenost je bila skromnejša kot leta pred tem, a je bil kljub temu odmik od povprečja le neznaten. Največ oblačnosti je bilo tokrat decembra.

Spomladi je povprečna temperatura presegla dolgoletno povprečje. Padavine so bile skromnejše kot običajno, sončno obsevanje pa v mejah običajnih vrednosti. April je bil nadpovprečno oblačen in deževen, medtem ko je bilo padavin marca in maja bistveno manj. 

Poletje je močno odstopalo od dolgoletnega povprečja, saj je bilo to doslej najtoplejše poletje in drugo najbolj vroče poletje, odkar potekajo meritve; povprečna temperatura je znašala kar 23,3 °C. Zelo vroča sta bila julij in avgust. Padavine so močno zaostajale za dolgoletnim povprečjem že četrto zapored, primanjkljaj pa se je iz leta v leto stopnjeval. Glavnina padavin je bila to poletje zbrana avgusta. Zabeležili so nadpovprečno število ur sončnega obsevanja. Junij je bil precej oblačen, nadpovprečno sončen julij pa zelo skromen s padavinami. 

Jesen je bila zopet opazno toplejša kot v dolgoletnem povprečju; zadnjih šest jeseni je bilo namreč hladnejših od tokratne. V dokaj toplem septembru je bil dež pogost in obilen. Padavine so bile zelo blizu dolgoletnega povprečja, prav tako tudi osončenost. S prevladujočim oblačnim vremenom je to leto izstopal november. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios