Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1993

Povprečna zimska temperatura se je ponovno dvignila nad dolgoletno povprečje, a odklon ni bil velik. Največ hladnih dni je bilo februarja, čeprav je bila povprečna temperatura januarja opazno nižja kot v preostalih dveh zimskih mesecih. Za dolgoletnim povprečjem so močno zaostajale padavine, saj po tem letu nobena zima ni bila več tako suha. Januar je minil praktično brez padavin, prav tako tudi februarja ni bilo omembe vrednih padavin. Vsega skupaj so namerili zgolj 65,6 mm. V nasprotju s precej oblačnima decembrom in januarjem je februar odlikovalo veliko jasnih dni. Že peto leto zapored je bilo tako več sonca kot običajno.

Pomlad je nadaljevala trend nihanja povprečne temperature skozi obdobje meritev. To leto je bila temperatura še vedno nad povprečjem, a nižja kot leto poprej. Po hladnih dnevih je izstopal marec, po toplih pa maj. Tako kot zima je bila tudi pomlad izjemno suha; maja ni bilo omembe vrednih padavin, dokaj skromne so bile tudi aprila. To pomlad so zabeležili najnižjo količino padavin, odkar potekajo meritve, in sicer je padlo le 79,7 mm. Sončno obsevanje je bilo nadpovprečno: marca je bilo veliko jasnih dni in s tem tudi veliko sončnega vremena. 

Poletje je bilo toplejše kot v dolgoletnem povprečju, vendar nekoliko hladnejše kot prejšnji dve leti. Že junija je bilo veliko toplih dni, še več pa seveda julija in avgusta; po številu vročih dni je izstopal avgust, ki je bil tudi najtoplejši in najbolj sončen mesec tega poletja. Nadaljeval se je postopno padajoči trend količine padavin, sončno obsevanje pa je bilo za spoznanje nad  povprečjem. 

Tudi ta jesen je bila nadpovprečno topla in podobna kot leta 1991. November je bil sicer dokaj hladen. Jesen je nadaljevala naraščajoči trend količine padavin, ki so bile že četrto leto zapored nad dolgoletnim povprečjem. S pogostimi in obilnimi padavinami je izstopal oktober, čeprav je bilo precej dežja tudi septembra. Sonca je bilo občutno manj, kot je običajno za to obdobje. Po oblačnem vremenu je močno izstopal november. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios