Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1992

Zima je bila hladnejša kot običajno; od tega leta dalje nobena povprečna zimska temperatura ni bila tako nizka. December je bil dokaj hladen, seveda pa je bilo največ hladnih dni februarja. Padavin je bilo kot že nekaj let poprej občutno manj, kot je značilno za zimo, najmanj jih je bilo januarja. Osončenost je bila že četrto leto večja od dolgoletnega povprečja. Najmanj sonca v tej zimi je bilo januarja, ko je bilo veliko oblačnih dni.

Pomlad je bila nadpovprečno topla. Padavin je primanjkovalo, izstopal je marec, ki je bil skromen tudi s sončnim vremenom. Sončno obsevanje se je sicer gibalo blizu običajnih vrednosti.  

Poletje je bilo temperaturno nadpovprečno in podobno kot leto poprej. Padavine so bile že drugo leto zapored pod dolgoletnim povprečjem, le da je bila namočenost še nekoliko manjša. Večina padavin je padla julija, najmanj pa jih je prispeval avgust, ki je sicer izstopal po visoki povprečni temperaturi in velikem številu vročih dni. Sončno obsevanje je le neznatno zaostajalo za običajnim številom ur; izstopala sta julij in avgust, še posebej avgusta je bilo veliko jasnih dni. 

Povprečna jesenska temperatura je bila tudi to leto nad povprečjem. Nadaljevala se je serija nadpovprečno mokrih jeseni, padavin je bilo še nekoliko več kot  leto poprej. Zelo pogoste in obilne so bile padavine oktobra, veliko skromnejši z dežjem pa je bil november. Osončenost je bila nižja kot v dolgoletnem povprečju. Po števili jasnih dni je izstopal sončen september, november pa je bil zelo oblačen KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios