Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1991

Povprečna zimska temperatura je bila pod dolgoletnim povprečjem, a je bil odklon majhen. Po številu hladnih dni je izstopal februar, ki je bil hladnejši od januarja. Padavine so še vedno močno zaostajale za običajnimi, dokaj skromen s padavinami je bil februar. Že tretje leto zapored pa je povprečne vrednosti presegalo sončno obsevanje. Najbolj oblačen mesec te zime je bil december, januarja pa je bilo razmeroma veliko jasnih dni.

Pomlad je bila nekoliko hladnejša kot običajno. Bila je nadpovprečno namočena, čeprav je bil marec skromen s padavinami. Sonca je to leto primanjkovalo; po osončenosti je izstopal april, saj je sonce sijalo dlje časa kot maja, ki je bil zaznamovan z obilnimi in pogostimi padavinami. 

Poleti se je povprečna temperatura opazno dvignila nad dolgoletno povprečje. Predvsem julija in avgusta je bilo veliko toplih dni. Padavine so zaostajale za dolgoletnim povprečjem, vendar zaostanek ni bil zelo velik; izrazita pa je razlika od dveh poletij pred tem, ko je padlo veliko dežja. Z obilnimi in dokaj pogostimi padavinami je to poletje izstopal junij. Julija je bilo dežja malo, prav tako je bil skromen s padavinami avgust, ki je bil najbolj sončen mesec tega poletja. Število ur sončnega obsevanja se je gibalo nekoliko nad običajno vrednostjo. 

Jesenska temperatura je bila le nekoliko nad dolgoletnim povprečjem, veliko toplih dni je bilo septembra. Podobno kot leto pred tem so bile padavine nadpovprečne, odklon pa je bil za spoznanje manjši. September je bil zelo skromen s padavinami, so pa bile zato obilne oktobra, pa tudi novembra jih je bilo kar precej. Osončenost je ustrezala dolgoletnemu povprečju. Po nadpovprečni oblačnosti je izstopal november. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios