Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1990

Povprečna zimska temperatura je bila že tretje leto zapored opazno nad dolgoletnim povprečjem, vendar ni dosegla temperature iz zime 1987/88. Zima je bila zopet zelo skromna s padavinami, še posebej januar, ko je bilo padavin komaj za omembo. Sončnega obsevanja je bilo več kot v dolgoletnem povprečju; odkar potekajo meritve, so večjo osončenost zabeležili le še v treh zimah. Vsi trije zimski meseci so bili dokaj enakomerno osončeni.

Pomlad je bila znova toplejša kot običajno. Svež je bil predvsem april, ki je bil tudi najbolj oblačen in namočen mesec te pomladi. Sonce je aprila sijalo celo manj ur kot marca. Padavine so sicer zaostajale za dolgoletnim povprečjem, sončno obsevanje pa je preseglo običajne vrednosti. 

Poletje je bilo le ne nekoliko toplejše kot v povprečju. Julija in avgusta je bilo veliko toplih dni, zelo visokih temperatur pa niso izmerili. Avgust je bil nekoliko toplejši od julija. Padavine so pomembno presegle dolgoletno povprečje, julija so bile zelo obilne in združene v nekaj močnih nalivov. Tudi avgust je bil dokaj radodaren s padavinami, ki pa so bile prav tako zbrane le v treh močnih padavinskih epizodah. Julija in avgusta je bilo veliko sončnega vremena in poletje kot celota je bilo bolj sončno kot običajno.  

Povprečna jesenska temperatura se je ponovno dvignila nad dolgoletno povprečje in jesen je bila tako opazno toplejša kot leto poprej. Po dveh izrazito suhih jesenih so padavine presegle dolgoletno povprečje, najobilnejše so bile oktobra. Osončenost je zaostajala za povprečnimi vrednosti. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios