Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1989

Povprečna zimska temperatura je bila nekoliko nadpovprečna, a v mejah običajne spremenljivosti. Padavine so bile izjemno skromne, saj so zabeležili največji negativni odklon, odkar potekajo meritve; padlo je le 53,5 mm, januar pa je bil povsem brez padavin. Sončnega obsevanja je bilo veliko več kot v prejšnjem letu in je ponovno preseglo dolgoletno povprečje.

Pomlad je bila nadpovprečno topla in celo najtoplejša v zadnjih 28-ih letih. Količina padavin je bila glede na povprečje kar obilna, največ dežja je padlo marca. Kljub precej oblačnemu marcu tudi sončno obsevanje ni bilo skromno. 

Povprečna temperatura poletja se je spustila nekoliko pod dolgoletno povprečje, vendar odklon ni bil velik. Padavin je bilo izjemno veliko; padlo je 427,5 mm, kar je četrta največja vrednost, odkar potekajo meritve; največ dežja je bilo junija, a tudi avgusta je pogosto deževalo. Sonca je bilo po dolgem času ponovno manj, kot je značilno. 

Jeseni je povprečna temperatura padla krepko pod dolgoletno povprečje. Izmerili so 12,1 °C in le štiri jeseni pred to so bile bolj hladne. Tudi to jesen so padavine ostale precej pod dolgoletnim povprečjem, seveda pa razmere niso bile tako izjemne kot leto poprej. Najmanj dežja je bilo oktobra. Sončnega vremena je bilo približno toliko kot v dolgoletnem povprečju. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios