Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1988

Zima je bila opazno toplejša od dolgoletnega povprečja; pred tem letom ni bilo tako tople zime. Padavin je bilo več kot v povprečju: največ jih je padlo februarja, najmanj pa decembra. Sonca je bilo manj kot običajno, veliko oblačnih dni je bilo decembra in januarja.

Pomlad je bila nadpovprečno topla. Padavin je bilo nekoliko manj kot v povprečju, predvsem april in maj sta bila z njimi skromna. Prav tako je bilo glede na povprečje malo tudi sonca.  

Poletje je bilo v zadnjih petih letih najtoplejše, a povprečna temperatura kljub temu ni pomembno presegla dolgoletnega povprečja. Poletne padavine so zaostajale za povprečjem, julij je minil skoraj brez dežja. Sončno obsevanje se je ponovno dvignilo nad običajne vrednosti, saj je bilo julija in avgusta veliko jasnih dni. 

Jesen je bila občutno hladnejša kot leto poprej in po štirih letih ponovno hladnejša kot v dolgoletnem povprečju. Padavin je bilo zelo malo, saj je bila le jesen 2006 bolj suha od te. Novembra skoraj ni bilo dežja, pa tudi september je bil dokaj suh. Osončenost je bila blizu dolgoletnega povprečja. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios