Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1987

Povprečna zimska temperatura je bila podobna dolgoletnemu povprečju. Padavin je bilo več kot običajno, prav tako sončnega obsevanja. Največ jasnih dni so zabeležili decembra 1986.

Pomlad je bila izjemno hladna. Povprečna temperatura je znašala le 10 °C, kar je najmanjša vrednost, odkar potekajo meritve; predvsem marec je izstopal po hladnih dnevih. Količina padavin je bila skromna, sonca pa je bilo po dolgem času zopet več kot običajno, predvsem zaradi sončnega aprila.

Povprečna poletna temperatura je ustrezala dolgoletnemu povprečju, najbolj vroč je bil julij. Poletje je bilo radodarno s padavinami, ki so po daljšem obdobju ponovno pomembno presegle dolgoletno povprečje. Število ur sončnega obsevanja se je približalo običajnim vrednostim, najbolj je k temu prispeval julij. 

Jesen  je bila opazno toplejša od dolgoletnega povprečja; povprečna temperatura je znašala 14,5 °C,  kar od začetka meritev do tega leta predstavlja drugo najvišjo vrednost. Neobičajno topel je bil september. Padavine so nekoliko presegle dolgoletno povprečje, predvsem zaradi oktobra in novembra. Sončnega vremena je bilo manj kot običajno; odklon ni bil izrazit, je pa izstopal sončen september. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios