Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1986

Zima je bila nekoliko hladnejša kot v dolgoletnem povprečju obdobja, ki ga uporabljamo za primerjavo, posebej februar je izstopal s hladnimi dnevi. Padavin je bilo več kot običajno, a odklon ni bil pomembno velik. Zato pa je bil večji negativni odklon pri trajanju sončnega obsevanja. Namerili so le 245 ur, od tega leta do danes pa nobena zima ni imela manj ur sonca. Po sivem vremenu je najbolj izstopal december 1985.

Spomladi je bila povprečna temperatura po nihajočih vrednostih v prejšnjih letih ponovno nad dolgoletnim povprečjem. Izmerili so nadpovprečno količino padavin, ki je od leta 1986 do danes niso presegli. Sonca je bilo manj kot običajno, po številu oblačnih dni je izstopal april. 

Poletje je bilo le nekoliko toplejše od dolgoletnega povprečja. Padavin je bilo malo, vendar zaostanek ni bil zelo velik. Sonca je bilo toliko kot v povprečju primerjalnega obdobja.  

Jesen je nadaljevala postopno naraščajoči trend jesenske temperature, a kljub temu odklon ni bil pomembno velik. Padavine so bile opazno pod dolgoletnim povprečjem, vendar jih je bilo več kot prejšnjo jesen. S padavinami je bil skromen oktober. Nadpovprečno veliko je bilo jeseni sonca (611 ur), še celo več kot leto poprej; to je največje število ur sončnega obsevanja, ki so ga od tega leta do danes zabeležili v jesenskem času. Veliko jasnih dni je bilo predvsem septembra in oktobra KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios