Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1985

Zima je bila precej hladnejša kot običajno, saj je povprečna temperatura znašala le 2,8 °C. Še posebej mrzel je bil januar. Od tega leta do danes je bila to najhladnejša zima, enako povprečno temperaturo pa so izmerili tudi v zimi 1980/81. Padavine so bile nekoliko nad dolgoletnim povprečjem, sonca pa so imeli v tej zimi več kot običajno, zlasti zaradi dokaj sončnega februarja.

Pomladna temperatura je bila le neznatno pod dolgoletnim povprečjem, čeprav je bil maj dokaj topel. Tudi padavine in sončno obsevanje niso dosegli običajnih vrednosti. 

Poleti se je povprečna temperatura dvignila nad dolgoletno povprečje, vendar je ostala v mejah običajne spremenljivosti; veliko vročih dni je bilo predvsem avgusta. Padavine so ponovno precej zaostajale za običajnimi, saj so bila pred tem letom le še tri poletja manj namočena; najmanj dežja je bilo julija. Sončno obsevanje je bilo po štirinajstih letih zopet nekoliko nad dolgoletnim povprečjem, k temu pa sta najbolj prispevala september in oktober. 

Jeseni  je bilo nekoliko topleje kot leto pred tem, odklon od dolgoletnega povprečja pa je bil v mejah običajne sprememnljivosti. Padavin je močno primajkovalo, razmere so bile podobne kot jeseni 1983. V celotnem obdobju, odkar potekajo meritve, je bilo manj padavin le še v petih jesenih. Sončnega vremena je bilo precej več kot običajno, zabeležili so 491 ur, kar je četrta največja vrednost od začetka meritev do danes. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios