Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

LETO 1983

Zima je bila nadpovprečno topla, a večjega odklona glede na dolgoletno povprečje kljub temu niso izmerili. Padavin je bilo manj kot običajno, prav tako tudi sončnega obsevanja.

Pomlad je bila na Obali toplejša kot običajno, padavin je bilo nekoliko manj kot v dolgoletnem povprečju, predvsem april je bil skromen s padavinami. Prav tako so zabeležili  tudi podpovprečno število ur sončnega obsevanja. 

Poletje je bilo predvsem po zaslugi julija in avgusta nadpovprečno toplo in se uvršča med deset najtoplejših doslej. Padavine so močno zaostajale za dolgoletnim povprečjem, saj julija skoraj ni bilo omembe vrednih padavin; to poletje je bilo tako še bolj sušno kot nekaj podpovprečno namočenih poletij pred tem. Sonca je bilo manj kot v dolgoletnem povprečju, malo sončnih dni je bilo predvsem julija in avgusta. 

Jesen je bila temperaturno le za spoznanje pod dolgoletnim povprečjem. Padavine so močno zaostajale za običajnimi razmerami; po treh obilno namočenih jesenih je padavin tokrat resnično primanjkovalo; že oktober je bil skromen s padavinami, še bolj pa november. Bilo je veliko sonca, in sicer je to druga najbolj sončna jesen, odkar potekajo meritve.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios