Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Taksonomski del in imenoslovje

V poplavi sistematičnih sprememb, ki se dogajajo v znanstvenih sferah, se je bilo potrebno odločiti med različnimi taksonomskimi delitvami.

Večino teh vsebuje in jih posodablja že program Wildlife Recorder. Seznam opazovanih vrst je možno spreminjati glede na izbor taksonomije. Izbirali smo lahko med: Clements (The Clements Checklist of Birds of the World, 6th Edition, Cornell University Press), HBW (Handbook of the Birds of the World, Lynx Edicions), Howard & Moore (Howard and Moore Complete Checklist of the Birds of the World, published by Christopher Helm), in  IOC (IOC World Bird List, Version 2.2). 
Vrstni red ptic (plojkokljuni, kure, slapniki ...), ki ga uporabljamo v tem delu, so sprejele tudi države članice Evropske Unije. Prvi ga je podal nizozemski ornitolog K. H. Voous (1977) in ga že uporabljajo tudi nekatera obča dela. 
Vrste obravnavane v tem delu so razvrščene po vrstnem redu in sistematski delitvi iz »The Clements Checklist of Birds of the World, 6th Edition, Cornell University Press).
Slovenska imena smo povzeli po »Prispevek k slovenskemu ornitološkemu imenoslovju in imenotvorju (Jančar, 1999).KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios