Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Kdo smo in kaj delamo?

V podjetju SOLINE Pridelava soli d. o. o. varujemo in trajno ohranjamo naravno in kulturno dediščino na območju Krajinskega parka Sečoveljske soline ter pridelujemo sol na tradicionalen način.

Upoštevajoč sonaravnost procesov tako zagotavljamo trajnostni razvoj tega območja, z izvajanjem ukrepov varovanja naravnih vrednot kulturne dediščine pa širimo zavest o pomenu ohranjanja Krajinskega parka Sečoveljske soline. 86 zaposlenih, od tega približno dve tretjini solinarjev, vzdrževalcev solnih polj in opreme ter vodarjev, ki upravljamo z vodnim režimom na solnih poljih, imamo za svoji glavni nalogi:

  • upravljanje parka in razvoj trajnostnega obiskovanja
  • pridobivanje in prodajo soli in drugih pridelkov iz solin
Obe opravljamo kot skrben in odgovoren gospodar.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios