O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

V Krajinskem parku Sečoveljske soline imamo prvo otroško igrišče

Soline so pretekla dva tedna gostile skupino osmih mladih z Bavarske, ki so v Slovenijo prišli v sklopu projekta Take off, katerega cilj je neformalni razvoj poklicnih spretnosti na področju urejanja okolja s pridihom umetnosti. Mladi si z delom izven domačega okolja razširijo obzorja, pridobijo dragocene delovne izkušnje, ki so potrebne za vstop na trg, hkrati pa se naučijo tudi socialnih veščin.

Skupina z Bavarske se je tako odločila, da v solinah postavi mini otroško igrišče iz naravnih materialov, ki se jih uporablja v solinah (les, kamen, blato..). Z nestrpnostjo smo jih opazovali pri delu, vmes jim je večkrat ponagajalo vreme, a se niso vdali. Končni rezultat je navdušil tako podžupanjo občine Piran Meiro Hot, ki se je udeležila odprtja igrišča, kot skupino prvošolcev iz Osnovne šole Sečovlje, ki je danes prišla ''preveriti'' ali je igrišče narejeno po okusu otrok. Sodelujoči v projektu so za otroke pripravili tudi zanimivo ustvarjalno delavnico.

Skupini, skupaj z mentorico Andrejo Baškovč in vodjo projekta Natašo Cvetek se iskreno zahvaljujemo za novo pridobitev Krajinskega parka Sečoveljske soline. 

Program »Take off«  je del programa IdA » Integration durch Austausch", ki ga sofinancira Evropski socialni sklad v Republiki Nemčiji. Slovenski partner projekta IdA je Zavod Horus iz Ljubljane. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios