O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

V okviru projekta Saltworks smo v Krajinskem parku Sečoveljske soline postavili novo učno pot

Projekt Saltworks deluje v okviru Programa Čezmejnega sodelovanja SLOVENIJA – ITALIJA 2007-2013. V projektu sodelujejo 4 soline, ki se nahajajo na programskem območju med Italijo in Slovenijo: soline v kraju Cervia, soline v kraju Comacchio, Sečoveljske in Strunjanske soline.

Projekt traja 30 mesecev in je namenjen vrednotenju, razvoju in promociji solin preko določitve dobrih praks za koriščenje območij in infrastruktur. Kot pilotni projekt v Krajinskem parku Sečoveljske soline, smo uredili nov dostop za obiskovalce na območju Fontanigge, skladen z okoljem in dostopen s strani vseh. Poleg tega smo v okviru projekta organizirali delavnice za šole in univerze, izmenjavo profesorjev in usposabljanje le-teh. Ne nazadnje pa projekt omogoča širjenje rezultatov preko skupnih pobud (spletne strani, brošure, organizacija skupnih dogodkov). Skupna vrednost projekta je 1.260.000,00 EUR, projekt pa se bo zaključil predvidoma aprila 2014. 

Učna pot je lesen mostovž, dolg približno kilometer, ki se nadaljuje po obstoječem nasipu. V prihodnosti bomo ob poti postavili tudi informativne table namenjene obiskovalcem.  Otvoritev poti načrtujemo v pričetku leta 2014, do takrat pa pot ostaja neprehodna.  
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios