O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Okus po soli

Tako, kot vsako jesen, bo tudi letos v Strunjanu od petka 9. novembra do nedelje 11. novembra praznik kakijev. V okviru praznika kakijev se bo v posebej postavljenem šotoru odvijala tudi prireditev "Okus po soli". Obiskovalci prireditve bodo lahko brezplačno okušali jedi, novo olje, oljke ter spoznali zgodovino območja. Skupna nit razstavljalcev je Piranska sol.

Prireditev je sofinancirana v okviru projekta Saltworks, ki deluje v okviru Čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013. V projektu sodelujejo 4 soline, ki se nahajajo na programskem območju med Italijo in Slovenijo: soline v kraju Cervia, soline v kraju Comacchio, Sečoveljske in Strunjanske soline.
Prireditev, je posvečena predvsem soli, okoljskim značilnostim, ki zaznamujejo ta območja, pomenu biotske raznovrstnosti ter trdnemu delu in ljudskih običajih teh območij. »Okus po soli« je dogodek namenjen osveščanju krajevnih prebivalcev o okoljskem, gospodarskem in kulturnem pomenu dediščine solin.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios