O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Svetovni dan mokrišč v KPSS

Ob svetovnem dnevu mokrišč, ki ga bomo v KPSS obeležili v nedeljo, 2. februarja 2020, si boste lahko pod strokovnim vodstvom naravovarstvenega nadzornika ogledali osrčje Krajinskega parka Sečoveljske soline, kjer z zagotavljanjem optimalnih življenjskih razmer v spomladanskem času gnezdijo redke in ogrožene ptice.

Zbirno mesto je ob 9.00 uri na vhodu na Fontaniggeah, kjer vas bo čakal naravovarstveni nadornik KPSS. Odpravili se bomo na dveurno strokovno ekskurzijo do območja Lere. 

Udeležencem bomo poskušali razložiti naše napore pri zagotavljanju ustreznega vodnega režima v Sečoveljskih solinah in kako ta vpliva na življenjska okolja solin, posledično pa na solinske prebivalce - rastline in živali.

V multimedijskem centru na Leri si bomo ogledali še krajši film “Mokrišča v plamenih”.

Kako do zbirnega mesta
Po cesti, ki mimo letališča iz Lucije vodi na Hrvaško. Prečkamo slovensko mejno kontrolo in pred mostom, ki prečka reko Dragonjo zavijemo na desno. Po makadamski poti do recepcije še 500 m, kjer je zbirno mesto.
Ker bomo pripešačili iz enega v drugo območje solin, bo za voznike, ki bodo svoja vozila pustili na parkirišču na Fontaniggeah, organiziran prevoz iz Lere do Fontanigg. 

V primeru močnejšega deževja dogodek odpade!KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios