O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Solinarska kulinarika v Krajinskem parku Sečoveljske soline (KPSS)

V soboto, 13. junija 2020 ob 10. uri vas vabimo v Krajinski parki Sečoveljske soline (območje Fontanigge – Muzej solinarstva), na dogodek v sklopu projekta Solinarska kulinarika - predstavitev in prikaz priprave testenin »bigolov«.

Program: 
Vhod na območje Fontanigge (Muzeja solinarstva) v Krajinskem parku Sečoveljske soline se nahaja med mejnima kontrolnima točkama v Sečovljah, med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. Vhod v KPSS bo mogoč peš, s kolesom ali po predhodnem dogovoru. 
10.30 Pozdrav in dobrodošlica
10.45 Prikaz pripravedomačihtestenin "bigoli"
11.00 Vodenogled
11.15 Pedagoškaotroškadelavnica
 
Vstop v park prost.
Obiskovalce dogodka prosimo, da upoštevajo vse trenutne veljavne varnostne ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje.


Projekt na temo solinarske kulinarike je nastal v sklopu sodelovanja Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti Piran s Skupnostjo Italijanov »Giuseppe Tartini« Piran, Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Pomorskim muzejem »Sergej Mašera« Piran, upravljavcem Krajinskega parka Sečoveljske soline, podjetjem Soline d.o.o. in Javnim zavodom Krajinski park Strunjan.
Projekt poleg preučevanja in predstavitve vključuje tudi samo pripravo tradicionalnih solinarskih jedi. 
S predstavitvijo solinarske kulinarike, značilnih jedi, ki so bila pomemben del življenja in dela v piranskih solinah, želimo prispevati k spoznavanju, vrednotenju, varovanju in ohranjanju še vedno žive solinarske dediščine.
Ob zaključku projekta bo izšel kuharski priročnik s tradicionalnimi recepti jedi, ki smo jih pripravljali na delavnicah. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios