O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Razstava POLNO IN PRAZNO

Vljudno vabljeni na odprtje razstave intermedijske umetnice LEE JAZBEC »POLNO IN PRAZNO«, ki bo v Casermi na Leri v Krajinskem parku Sečoveljske soline v petek, 9.9. 2022 ob 18.00 uri.

O umetnici in razstavi

Za razstavni projekt Polno in Prazno v galeriji Caserma povezuje Lea Jazbec (1979, Slovenija) občutljiva tla sečoveljske pokrajine z raziskovanjem, ki je prisotno v njeni seriji Čas – Oko (2010–2021). (V seriji Čas – Oko raziskuje odnos med časom, očesom in telesom.) Narava in človekovo stanje sta ponavljajoči se temi v umetničini praksi.
Razstava se začne z reliefnim delom, diptihom iz serije Čas – Oko, Čas in Prazen čas (2010).
Novo delo Jazbečeve je lokacijsko in prostorsko pogojeno: umetnica raziskuje razmerje med polnim in praznim znotraj nestabilnega ravnovesja, ki nastane ob srečanju z zemljo, soljo in razpokami v solinah. Uporaba frotaža omogoča umetnici dokumentiranje sledi časa, »zapisane« v solnem polju, in izkazuje močno zanimanje za edinstvene lastnosti tal in obstoječo materijo, njeno telesnost in esenco. Svetloba in gibanje, ki ju ujame preoblikovana odprtina klasične zaslonke camere obscure v črto, vabi gledalca, da na svet pogleda drugače. Polno in Prazno je nadaljevanje njenega dela, elementi prejšnjih del pa so tesno prepleteni z novo produkcijo. Umetničin opus je razširjen in povezan.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios