O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Razstava »POLNO IN PRAZNO«

V petek, 9. 9 2022 smo v galeriji Caserma v Krajinskem parku Sečoveljske soline odprli četrto razstavo v letu 2022. Tokrat se nam s svojimi intermedijskimi stvaritvami predstavlja umetnica Lea Jazbec.

Razstava »POLNO IN PRAZNO« bo na ogled od ponedeljka do sobote do 16. oktobra 2022. 
Urnik: https://www.soline.si/.../krajinski-park-secoveljske...
O umetnici in razstavi
Za razstavni projekt Polno in Prazno v galeriji Caserma povezuje Lea Jazbec (1979, Slovenija) občutljiva tla sečoveljske pokrajine z raziskovanjem, ki je prisotno v njeni seriji Čas – Oko (2010–2021). (V seriji Čas – Oko raziskuje odnos med časom, očesom in telesom.) Narava in človekovo stanje sta ponavljajoči se temi v umetničini praksi.
Razstava se začne z reliefnim delom, diptihom iz serije Čas – Oko, Čas in Prazen čas (2010).
Novo delo Jazbečeve je lokacijsko in prostorsko pogojeno: umetnica raziskuje razmerje med polnim in praznim znotraj nestabilnega ravnovesja, ki nastane ob srečanju z zemljo, soljo in razpokami v solinah. Uporaba frotaža omogoča umetnici dokumentiranje sledi časa, »zapisane« v solnem polju, in izkazuje močno zanimanje za edinstvene lastnosti tal in obstoječo materijo, njeno telesnost in esenco. Svetloba in gibanje, ki ju ujame preoblikovana odprtina klasične zaslonke camere obscure v črto, vabi gledalca, da na svet pogleda drugače. Polno in Prazno je nadaljevanje njenega dela, elementi prejšnjih del pa so tesno prepleteni z novo produkcijo. Umetničin opus je razširjen in povezan.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios