O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

OBVESTILO OBISKOVALCEM KPSS

Obisk parka je dovoljen le na območju Fontanigge. Zaradi pojava ptičje gripe v Sloveniji( na območju občine Piran in Izola), obiskovalce prosimo, da upoštevate naslednje preventivne ukrepe: Če ob sprehodu ali delu v naravi naletimo na poginulo ptico (predvsem na vodne ptice ali ujede), se je ne dotikamo, je ne pobiramo ali kako drugače z njo rokujemo. Pokličemo na številko 112, ali pristojne na območni urad Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki bodo poginulo ptico odstranili na varen način. Ne zapuščajte označenih poti!

Psi morajo biti na kratkem povodcu!
Aviarna influenca, znana kot ptičja gripa, je zelo nalezljiva virusna bolezen, ki lahko prizadene vse vrste ptic. Bolezen se prenaša s stiki zdravih živali z bolnimi, njihovimi izločki in okuženimi termično neobdelanimi proizvodi. Bolezen se širi tudi s kontaminirano krmo, vodo in nastiljem. Človek lahko širi virus s kontaminirano obutvijo, opremo in prevoznimi sredstvi.
Prosimo, da se držite gornjih navodil.
Naravovarstvena nadzorna služba KPSSKPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios