O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

KPSS na delavnici Saltworks Governance in Protected Areas v Ulcinju

28.11.2023 se je pričelo dvodnevno srečanje predstavnikov Občine Ulcinj, črnogorskega Ministrstva za turizem, ekologijo, trajnostni razvoj in razvoj severa ter predstaviteljev dobrih praks upravljanja z zavarovanimi območji in solinami.

Srečanja, ki je potekalo v Ulcinjskih solinah, se je udeležil tudi predstavnik KPSS Iztok Škornik, ki je na delavnici z naslovom "Saltworks Governance  in Protected Areas: learning from Regional best Practices to Shape the Future of Ulcinj Saltworks Management", predstavil zgodovino in razvoj upravljanja s KPSS. 

V okviru projekta WBC-RRI.NET, ki ga izvajata Znanstveno-tehnološki park Črne gore in NVO ZONa, je bila ob podpori Občine Ulcinj organizirana delavnica z naslovom "Upravljanje in javno angažiranje za Ulcinjske soline". 
Na delavnici so bile predstavljene izkušnje razvoja dveh uspešnih solin iz regije. Na konkretnem primeru Sečovelj v Sloveniji je strokovni sodelavec za naravovarstveni monitoring g. Iztok Škornik je spregovoril o fazi razvoja soline in trenutnem modelu delovanja.
Gospa Nikolina Franušić Bajlo, specialistka za raziskave in razvoj ter turizem, je predstavila Paške soline na Hrvaškem in pot, ki so jo prehodile do današnje stopnje razvoja. Prav tako je v okviru delavnice redna profesorica Oddelka za biologijo Univerze v Črni gori, ga. Danka Caković, spregovorila o flori, habitatih in perspektivi ohranjanja okolja v kontekstu razvoja Ulcinjskih solin.

Današnja delavnica je del projekta WBC-RRI.NET, katerega fokus je izvajanje odgovornih raziskav in inovacij na Zahodnem Balkanu, organizatorja pa sta Znanstveno-tehnološki park Črne gore (NTP) in nevladna organizacija Znanje, Izobraževanje, znanost (ZONa), s podporo Mestne občine Ulcinj.

Verjamemo, da bodo te aktivnosti in izkušnje solin iz regije v veliko pomoč pri načrtovanju prihodnjega razvoja Ulcinjskih solin.
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios