O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Svetovni dan mokrišč

Včeraj 2.2.2020, smo s strokovnim vodenjem od Fontanigg do Lere v KPSS obeležili Svetovni dan mokrišč, ki letos poteka pod sloganom: Mokrišča in biotska raznovrstnost.

Na ta dan je bila leta 1971 v iranskem mestu Ramsar sprejeta Konvencija o varstvu mokrišč mednarodnega pomena ali t.i. Ramsarska konvencija z namenom ohranjanja in varovanja mokrišč na nacionalni ravni in z mednarodnim sodelovanjem, saj so mokrišča med pomembnejšimi in istočasno med najbolj ogroženimi ekosistemi v okolju.
Strokovnega vodenja, sta se pod taktirko naših treh naravovarstvenih nadzornikov, udeležila le dva udeleženca, kar nas glede na aktualno tematiko obsežnih objav na vseh družbenih omrežij, precej preseneča. Pogrešali smo predstavnike lokalnih skupin, raznih civilnih iniciativ in tistih posameznikov, ki s svojimi bolj ali manj nekritičnimi objavami o nedelovanju Krajinskega parka in "uničevanju" solin polnijo strani družbenih omrežij. Izvorno seveda zaradi nepoznavanja razmer, pravno-formalnega statusa podjetja in KPSS, nepoznavanja mednarodnih in drugih zakonskih obvez države, kot tudi nerazumevanja pomena varstva mokrišč. Sicer ne bi nihče nikoli zapisal, da bodo soline zaradi mokrišč slej kot prej pozidane. Vse to in še več ste zamudili, ker vas ni bilo poleg.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios