O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Uspešno zaključen poletni raziskovalni tabor LIFE URCA PROEMYS

V petek 7.7.2023 se je s predstavitvami dela za starše končal poletni raziskovalni tabor LIFE URCA PROEMYS. Skupaj z otroki smo preučevali močvirsko sklednico. Tabor smo uspešno zaključili. Ekipa KPSS in CŠOD se zahvaljuje vsem udeležencem za prijetno druženje.

V okviru projekta LIFE URCA PROEMYS smo od 3.7. do 7-7- 2023 izvedli poletni raziskovalni tabor za otroke.
V okviru tabora smo raziskovali želvo močvirsko sklednico (Emys orbicularis) v Krajinskem parku Sečoveljske soline. 
Otroci so bili razdeljeni v štiri skupine. S kanuji so si ogledali Krajinski park Sečoveljske soline, kjer so imeli tudi voden ogled. Delo je potekalo na terenu po delovnih postajah, kjer so otroci sodelovali pri določevanju spola, starosti, meritvah, tehtanju in fotografiranju želv ter vpisu podatkov.  Da je bilo vzdušje na taboru enkratno, so poskrbeli inštruktorji CŠOD ter strokovno osebje KPSS.
Otroci so imeli tudi dve popoldanski delavnici,  kjer so poustvarjali življenjska okolja močvirske sklednice, izdelali pa so tudi strip in ga predstavili vsem sodelujočim. V večernih predavanjih so spoznali tudi tujerodne vrste, ki ogrožajo močvirsko sklednico, veterinar za eksotične živali pa jim je predstavil svoje delo in akvaponiko. Prespali so tudi v šotorih. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako, da smo izedli vse načrtovane aktivnosti. Tudi prostočasnih dejavnosti ni manjkalo, saj so imeli otroci na razpolago vse športne rekvizite, bili pa so tudi na kopanju v morju.

Tabor je bil za otroke brezplačen, saj smo ga izvedli v okviru projekta LIFE UrCA PROEMYS, ki je 5-letni projekt za ohranjanje močvirske sklednice v Sloveniji in Italiji. Vodilni partner projekta je WWF Italija, v projektu pa poleg 7 italijanskih partnerjev sodelujeta tudi slovenska partnerja Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje in Soline Pridelava Parco Lombardo della Valle del Ticino 
Krajinski park Ljubljansko barje 
Parchi Emilia Centrale 
Museo di Storia Naturale 
Cesbin
Università di Pisa 
Krajinski park Sečoveljske soline
WWF Italia 
#EUBiodiversity #LIFEProgramme  #LIFEprojects #Natura2000KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios