O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

RAZPIS ZA POLETNI TABOR LIFE URCA PROEMYS

Krajinski park Sečoveljske soline (SOLINE Pridelava soli d.o.o.) Vabi »mlade raziskovalce« na poletni raziskovalni tabor, ki ga organiziramo od 3. julija do 7. julija 2023 (v času poletnih počitnic) za otroke starosti od 10 do 12 let. Število otrok na taboru je omejeno na 20 otrok. Tabor bo potekal od ponedeljka popoldan do petka dopoldan v domu CŠOD Burja na Seči, kjer bodo otroci imeli zagotovljeno prenočišče, dnevne obroke in prostočasne dejavnosti.

V okviru tabora bomo raziskovali želvo močvirsko sklednico Emys orbicularis v Krajinskem parku Sečoveljske soline. Otroci se bodo na teren vozili s kolesi, en večer pa bodo prespali v šotorih, ki jih bodo postavili sami. Po večerji bodo imeli poučna predavanja o zavarovanih območjih, o močvirski sklednici in tujerodnih želvah, ki jo ogrožajo, imeli pa bodo tudi popoldanske ustvarjalne delavnice.
Otroci bodo razdeljeni v štiri skupine. Delo bo potekalo na terenu po delovnih postajah, kjer bodo otroci sodelovali pri določevanju spola, starosti, meritvah, tehtanju in fotografiranju želv ter vpisu podatkov. 
Da bodo vzdušje in aktivnosti na taboru enkratne, bodo poskrbeli inštruktorji CŠOD ter strokovno osebje KPSS.
Otroci naj na tabor prinesejo naslednjo opremo za delo na terenu:
• Primerna oblačila za delo v naravi (npr. majice s kratkimi rokavi, dolge hlače, kape za zaščito pred soncem …);
• nekaj rezervnih oblačil (npr. majico, kratke hlače, nogavice);
• obutev primerna za hojo po naravi (npr. pohodni čevlji);
• spalno vrečo in podlogo za spanje v šotoru;
• svetilko z rezervnimi baterijami;
• pribor za osebno higieno (npr. milo, šampon, zobna pasta, zobna ščetka, brisače);
• kremo za sončenje in zaščito pred komarji in klopi;
• nekaj denarja za morebitne nakupe (npr. sladoled, voda);
• pribor za pisanje in beleženje (npr. zvezek, pisala).
Poleg tega bomo za otroke zagotovili ustrezno opremo za delo z želvami, kot so rokavice in razkužila za roke ter opremo za postavitev šotorov.
Tabor je za otroke brezplačen, saj ga bomo izvedli v okviru projekta LIFE UrCA PROEMYS, ki je 5-letni projekt za ohranjanje močvirske sklednice v Sloveniji in Italiji. Vodilni partner projekta je WWF Italija, v projektu pa poleg 7 italijanskih partnerjev sodelujeta tudi slovenska partnerja Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje in Soline Pridelava soli d.o.o.
Prijave zbiramo predvidoma do 15. junija, oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest. 10 prijavljenih bomo sprejeli v mesecu maju in 10 v mesecu juniju. Ker je število otrok omejeno, bomo pri izbiri upoštevali predvsem vrstni red prijav ter vaš opis zakaj je vaš otrok primeren za raziskovalni tabor.
Vabljeni, da se nam pridružite na poletnem raziskovalnem taboru!
Ekipa KPSSKPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios