O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE URCA PROEMYS

5 letni projekt, ki se izvaja od oktobra 2022 do septembra 2027 je financiran iz evropskega sklada LIFE. Vodilni partner projekta je WWF Italija, v projektu pa sodeluje še 7 italijanskih in 2 slovenska partnerja (poleg KPSS še Krajinski park Ljubljansko barje).

Projekt je namenjen ohranitvi in repopulaciji močvirske sklednice (Emys orbicularis) z izvajanjem aktivnosti namenjenih izboljšanju naravnih habitatov močvirske sklednice in z odstranitvijo invazivnih tujerodnih vrst iz narave ter z osveščanjem javnosti.

Beri več

LIFE URCA PROEMYS

10.11.2023

Zgibanka o ohranjanju močvirske sklednice

V okviru projekta LIFE URCA PROEMYS je izšla zgibanka o ohranjanju močvirske sklednice (Emys orbicularis). V zgibanki so predstavljene osnovne značilnosti močvirske sklednice, njena razširjenost, prehrana ipd. V njej izvemo tudi zakaj je močvirska sklednica ogrožena in kako ji lahko pomagamo. Na kratko je predstavljen tudi projekt Life Urca Proemys s predvidenimi aktivnostmi.

Beri več
04.05.2023

RAZPIS ZA POLETNI TABOR LIFE URCA PROEMYS

Krajinski park Sečoveljske soline (SOLINE Pridelava soli d.o.o.) Vabi »mlade raziskovalce« na poletni raziskovalni tabor, ki ga organiziramo od 3. julija do 7. julija 2023 (v času poletnih počitnic) za otroke starosti od 10 do 12 let. Število otrok na taboru je omejeno na 20 otrok. Tabor bo potekal od ponedeljka popoldan do petka dopoldan v domu CŠOD Burja na Seči, kjer bodo otroci imeli zagotovljeno prenočišče, dnevne obroke in prostočasne dejavnosti.

Beri več
26.04.2023

Monitoring močvirskih sklednic in okrasnih gizdavk se nadaljuje

V soboto 22. aprila smo zaključili drugi mesečni monitoring močvirske sklednice (Emys orbicularis) ter izlov tujerodnih okrasnih gizdavk (Trachemys scripta). Monitoring poteka v okviru projekta LIFE Urca PROEMYS. Ulovili in čipirali smo 60 osebkov močvirske sklednice, tujerodnih okrasnih gizdavk nismo ulovili.

Beri več
15.04.2023

Srečanje centrov Emys

12. in 13. aprila je v Genovi in Albengi (SV) v okviru projekta LIFE URCA PROEMYS, ki ga sofinancira Evropska unija, potekal prvi v nizu izobraževalnih dogodkov in razprav o ohranjanju vrste Emys orbicularis v Liguriji (Italija).

Beri več
<< Prejšnja 1 2 Naslednja >>
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios