O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Srečanje v okviru projekta HABIT-CHANGE

Med 15. in 19. oktobrom 2012 je v mestecu Gotha blizu Biosfernega območja Thuringen Forest v Nemčiji potekalo srečanje partnerjev projekta HABIT-CHANGE, v katerem sodeluje tudi upravljavec KPSS, podjetje Soline d.o.o.

Predstavljeni so bili rezultati dosedanjega dela partnerjev, ki je usmerjeno v razvoj strategij za prilagajanje vplivom podnebnih sprememb za zavarovana območja. Posebnost projekta je v partnerstvu med raziskovalnimi inštitucijami in upravljavci zavarovanih območij, ki rezultate analiz in strokovnih podlag prenašajo v upravljavsko prakso. Posebna pozornost je namenjena tudi osveščanju javnosti o posledicah klimatskih sprememb in pripravi vsebin za adaptacije na klimatske spremembe v načrtih upravljanja za zavarovana območja.

HABIT-CHANGE projekt je bil s strani Upravljavskega organa programa Central Europe izbran kot  “Best-Practice-Example” med osmimi najboljšimi projekti v sklopu tega programa. Več o projektu in rezultatih: www.habit-change.eu.

Srečanja v Gothi se je udeležil vodja parka Andrej Sovinc, ki je med drugim predstavil tudi rezultate projekta CLIMAPARKS, na osnovi predstavitve, ki sta jo skupaj pripravila Maja Makovec in Iztok Škornik.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios