O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Predstavitev projekta HABIT-CHANGE v Bruslju

5. marca 2013 je bila na sedežu Stalnega predstavništva Nemčije pri Evropski uniji v Bruslju predstavitev rezultatov in priporočil projekta HABIT-CHANGE.

Program je obsegal tri vsebinske sklope; v prvem delu sta bili poleg pozdravnih nagovorov ključni predstavitvi generalnega direktorja Direktorata za okolje pri Evropski komisiji Karla Falkenberga, ki je izpostavil pomen ukrepov za blaženje in prilagajanje podnebnim spremembam za naravo, pa tudi za ljudi in rezultatov projekta, ki jih je prikazal Sven Rannow, predstavnik vodilnega projektnega partnerja (Leibnitz Institute, Dresden). V drugem sklopu so bili na primerih iz projektnih območij predstavljeni praktični rezultati projekta; v tem delu je bil kot model izbrano tudi območje KPSS, ki ga je predstavil vodja parka Andrej Sovinc. Ta je sodeloval tudi v tretjem sklopu, panelni diskusiji, kjer sta se mu pridružila še predstavnika Evropske komisije in projektne skupine projekta HABIT-CHANGE ; skupaj z okoli 40 udeleženci dogodka so govorili o tem, kako naj bi upravljali zavarovana območja in območja Natura 2000 v času spreminjanja podnebja in kakšno podporo pri tem potrebujemo na nacionalni ravni in na ravni Evropske unije.
Priprave na predstavitev v Bruslju so bile izvedene tudi na 7. sestanku partnerjev projekta HABIT-CHANGE, ki je potekal v Bolzanu (Italija) med 18. in 21. februarjem 2013. KPSS je na tem sestanku zastopal vodja parka.  KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios