O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE URCA PROEMYS

5 letni projekt, ki se izvaja od oktobra 2022 do septembra 2027 je financiran iz evropskega sklada LIFE. Vodilni partner projekta je WWF Italija, v projektu pa sodeluje še 7 italijanskih in 2 slovenska partnerja (poleg KPSS še Krajinski park Ljubljansko barje).

Projekt je namenjen ohranitvi in repopulaciji močvirske sklednice (Emys orbicularis) z izvajanjem aktivnosti namenjenih izboljšanju naravnih habitatov močvirske sklednice in z odstranitvijo invazivnih tujerodnih vrst iz narave ter z osveščanjem javnosti.

Beri več

Zadnje novice

10.11.2023

Zgibanka o ohranjanju močvirske sklednice

V okviru projekta LIFE URCA PROEMYS je izšla zgibanka o ohranjanju močvirske sklednice (Emys orbicularis). V zgibanki so predstavljene osnovne značilnosti močvirske sklednice, njena razširjenost, prehrana ipd. V njej izvemo tudi zakaj je močvirska sklednica ogrožena in kako ji lahko pomagamo. Na kratko je predstavljen tudi projekt Life Urca Proemys s predvidenimi aktivnostmi.

Beri več
02.11.2023

VII. Mednarodna konferenca za zaščito Ulcinjskih solin

V torek 31.10.2023 je v Podgorici (Črna gora) potekala VII. Mednarodna konferenca za zaščito Ulcinjskih solin. Konference se je udeležil tudi I. Škornik, strokovni sodelavec in predstavnik KPSS, ki je sodelujočim predstavil model upravljanja s Sečoveljskimi solinami, saj so le-te vzor ob nastajanju upravljavske strukture za zavarovano območje Ulcinjskih solin.

Beri več
04.05.2023

RAZPIS ZA POLETNI TABOR LIFE URCA PROEMYS

Krajinski park Sečoveljske soline (SOLINE Pridelava soli d.o.o.) Vabi »mlade raziskovalce« na poletni raziskovalni tabor, ki ga organiziramo od 3. julija do 7. julija 2023 (v času poletnih počitnic) za otroke starosti od 10 do 12 let. Število otrok na taboru je omejeno na 20 otrok. Tabor bo potekal od ponedeljka popoldan do petka dopoldan v domu CŠOD Burja na Seči, kjer bodo otroci imeli zagotovljeno prenočišče, dnevne obroke in prostočasne dejavnosti.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>

2. FEBRUAR - SVETOVNI DAN MOKRIŠČ

Mokrišča izginjajo trikrat hitreje kot gozdovi. So najbolj ogrožen ekosistem na Zemlji. Več kot 80% vseh mokrišč je izginilo od leta 1700 do danes. Izginjanje mokrišč narašča. Od leta 1970 je bilo izgubljeno najmanj 35% vseh mokrišč. Človekove dejavnosti pospešujejo izginjanje mokrišč. Mokrišča se izsušujejo in zasipajo za pridelavo poljščin, pašo in pozidavo. Onesnaževanje vode in prekomerni ribolov škodita ekosistemom mokrišč vključno z naselitvijo tujerodnih invazivnih vrst.

Beri več
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios