O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE URCA PROEMYS

5 letni projekt, ki se izvaja od oktobra 2022 do septembra 2027 je financiran iz evropskega sklada LIFE. Vodilni partner projekta je WWF Italija, v projektu pa sodeluje še 7 italijanskih in 2 slovenska partnerja (poleg KPSS še Krajinski park Ljubljansko barje).

Projekt je namenjen ohranitvi in repopulaciji močvirske sklednice (Emys orbicularis) z izvajanjem aktivnosti namenjenih izboljšanju naravnih habitatov močvirske sklednice in z odstranitvijo invazivnih tujerodnih vrst iz narave ter z osveščanjem javnosti.

Beri več

VIP

21.10.2013

V Krajinskem parku Sečoveljske soline imamo prvo otroško igrišče

Soline so pretekla dva tedna gostile skupino osmih mladih z Bavarske, ki so v Slovenijo prišli v sklopu projekta Take off, katerega cilj je neformalni razvoj poklicnih spretnosti na področju urejanja okolja s pridihom umetnosti. Mladi si z delom izven domačega okolja razširijo obzorja, pridobijo dragocene delovne izkušnje, ki so potrebne za vstop na trg, hkrati pa se naučijo tudi socialnih veščin.

Beri več
16.10.2013

Izdelava otroškega igrišča gre h koncu

Že drugi teden v solinah 8 parov delovnih rok koplje, žaga, izrezuje, brusi… Cilj je blizu, zato vam danes pokažemo le delček opravljenega dela. Otroško igrišče pa si lahko pridete pogledati od petka, 18.10. dalje.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios